Avui hem presentat,
acompanyats per la tramuntana i en l'incomparable marc del far de S'Arenella,
les jornades de l'escamarla i el peix del cap de Creus, aquest és un fet important perquè són les
primeres que engloben als quatre municipis compresos entre la punta de cap de
Creus i la punta de cap Cervera, o sigui Portbou, Colera, Llançà i El Port de
la Selva.
Ho és perquè després
d’anys i de varis intents fallits, per una raó o altra, hem aconseguit
promocionar-nos tots junts, concentrant recursos i esforços en una mateixa
direcció, i això, en aquest període de racionalització diu molt a favor nostre.
Són, per mi, encara més
importants aquestes jornades perquè tenen com a protagonistes escamarlà, en
concret, i el peix del cap de Creus en general. En definitiva productes del
mar resultat d’aquesta activitat ancestral als nostres municipis que és la
pesca. Una pesca, val a dir, en hores baixes per circumstàncies ben diverses,
menors captures, major cost del gasoil, ...no seré jo ara qui les analitzi les
causes, que com deia son diverses, de ben segur profundes i requereixen de
temps i molt més coneixement del que jo tinc per explicar-les.
Aquestes jornades gastronòmiques han
de ser una oportunitat per donar a conèixer els nostres pobles, per refermar el
valor de la cuina dels nostres
restaurants i també per ajudar la pesca. En definitiva han de ser un
dinamitzador més de la nostra economia.
Perquè si al nostre
entorn, on la natura, la cultura i el lleure conviuen en harmonia; hi afegim un producte
de qualitat que pot anar directament del mar al plat, pescat a diari a les aigües de la nostra costa, i si aquest bon producte el deixem en mans dels 24
restaurants adherits a la iniciativa disposats a treure-li el màxim rendiment, això no pot fallar.
Com a alcalde del Port
de la Selva agraeixo l’esforç i la implicació de l’Associació de Restauradors i
Comerciants (ARC), no cal que us digui
que és un orgull que la meitat dels restaurants participants siguin del poble
que represento.
Desitjo que la pesca i
la restauració aprofitin l'ocasió que els brinden aquestes jornades
gastronòmiques per retroalimentar-se de manera que tots en surtin beneficiats.
I si, com deien a l'antiga Grècia som el que
mengem, estic segur que si mengem el que pesquem, tots plegats serem un xic millors.
Bones jornades!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada