24/4/07

El Pla d'Ordenació Urbanística Municipal


Des de l’aprovació definitiva de la Revisió del Pla General del 2 de novembre de 1983, i de l’aprovació definitiva de la Revisió del Programa d’Actuació el 23 de juliol de 1992, ha transcorregut un ampli període de temps. Aquest pla formava part del que s’ha anomenat primera generació de plans de la democràcia, sorgits d’una banda amb l’ànim de frenar determinades expectatives abusives de creixement, però, d’altra banda, realitzats amb una certa precarietat de mitjans tècnics, i de mancances de bases cartogràfiques i d’informació territorial.

El desplegament a Catalunya de la legislació en matèria urbanística, els avenços en la cartografia territorial, la introducció de noves tècniques de disseny i dibuix assistit per ordinador, però sobretot la major sensibilització en la protecció del patrimoni natural, arquitectònic, paisatgístic i arqueològic aconsellaven plantejar la revisió i actualització d’aquest Pla d’Ordenació Urbanística Municipal.

Per tot això l’Ajuntament del Port de la Selva va iniciar la revisió del seu planejament amb els següents objectius:

1. Actualitzar el planejament vigent en l’àmbit territorial, mitjançant una Revisió que ofereixi un major grau de detall i precisió.

2. Ajustar les previsions del planejament vigent sobre la cartografia digital, resolent urbanísticament l’encalçament de les previsions inicials amb la realitat física del territori i la seva estructura cadastral.

3. Adaptar el planejament al desplegament que en matèria urbanística ha experimentat la legislació catalana i estatal, així com, en matèria sectorial, amb incidència en el camp urbanístic.

4. Efectuar els ajusts necessaris i les modificacions dirigides a adaptar les previsions de creixement a les circumstàncies actuals i de mercat, a partir de criteris de sostenibilitat en la quantificació i qualificació dels sectors.

5. Incloure els paràmetres necessaris que assegurin una correcta protecció i preservació, tant de patrimoni arqueològic, arquitectònic i natural, com del seu entorn.

6. Efectuar un tractament del sòl no urbanitzable que asseguri l’equilibri mediambiental i la protecció forestal i agrícola, d’acord amb les condicions del territori i la legislació vigent.

7. Garantir la protecció de la xarxa de comunicacions, dels camins rurals, dels rius, recs i rieres, de la seva vegetació de ribera…

8. Adequar i adaptar les normes urbanístiques i ordenances per tal de facilitar la seva aplicació, introduint les zonificacions detallades en cada règim del sòl que millor s’adapti als seus objectius.

9. D’entre altres objectius ambientals el Pla proposa:

a) L’increment de la recollida selectiva de residus municipals i la reducció de la seva producció per assolir com a mínim els valors mitjans comarcals.

b) El foment del reciclatge dels residus de la construcció..

c) La determinació de mesures de protecció i gestió del paisatge del municipi.

I tanquem aquesta legislatura amb la feina feta, l’aprovacio del Pla General ens converteix en un dels pobles més protegits urbanísticament de tot el litoral, amb més d’un 92% del sòl del terme municipal lliure de construccions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada