25/4/14

Jornades de l'escamarlà i el peix del cap de Creus

Avui hem presentat, acompanyats per la tramuntana i en l'incomparable marc del far de S'Arenella, les jornades de l'escamarla i el peix del cap de Creus,  aquest és un fet important perquè són les primeres que engloben als quatre municipis compresos entre la punta de cap de Creus i la punta de cap Cervera, o sigui Portbou, Colera, Llançà i El Port de la Selva.

Ho és perquè després d’anys i de varis intents fallits, per una raó o altra, hem aconseguit promocionar-nos tots junts, concentrant recursos i esforços en una mateixa direcció, i això, en aquest període de racionalització diu molt a favor nostre.

Són, per mi, encara més importants aquestes jornades perquè tenen com a protagonistes escamarlà, en concret, i el peix del cap de Creus en general. En definitiva productes del mar resultat d’aquesta activitat ancestral als nostres municipis que és la pesca. Una pesca, val a dir, en hores baixes per circumstàncies ben diverses, menors captures, major cost del gasoil, ...no seré jo ara qui les analitzi les causes, que com deia son diverses, de ben segur profundes i requereixen de temps i molt més coneixement del que jo tinc per explicar-les. 

Aquestes jornades gastronòmiques han de ser una oportunitat per donar a conèixer els nostres pobles, per refermar el valor de la cuina dels nostres restaurants i també per ajudar la pesca. En definitiva han de ser un dinamitzador més de la nostra economia.

Perquè si al nostre entorn, on la natura, la cultura i el lleure conviuen en harmonia; hi afegim un producte de qualitat que pot anar directament del mar al plat, pescat a diari a les aigües de la nostra costa, i si aquest bon producte el deixem en mans dels 24 restaurants adherits a la iniciativa disposats a treure-li el màxim rendiment, això no pot fallar.

Com a alcalde del Port de la Selva agraeixo l’esforç i la implicació de l’Associació de Restauradors i Comerciants (ARC),  no cal que us digui que és un orgull que la meitat dels restaurants participants siguin del poble que represento.

Desitjo que la pesca i la restauració aprofitin l'ocasió que els brinden aquestes jornades gastronòmiques per retroalimentar-se de manera que tots en surtin beneficiats.

I si, com deien a l'antiga Grècia som el que mengem, estic segur que si mengem el que pesquem, tots plegats serem un xic millors.

Bones jornades!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada